סוכרת וקפה

סוכרת וצריכת קפה (עם או בלי קפאין, לרבות תה) ביחס למקרי סוכרת מסוג 2

דווח כי צריכת קפה קשורה בקשר הפוך עם הסיכון להתפתחות סוכרת מסוג 2. דיווחים דומים דווחו גם בעת צריכת קפה ותה נטול קפאין. להלן ממצאי מטא אנליזה בין צריכת קפה, קפה נטול קפאין, ותה עם סיכון להתפתחות מחלת סוכרת סוג 2.

מחקרים פרוספקטיביים דיווחו על הקשר שבין קפה, קפה נטול קפאין ותה עם הנטייה להתפתחות מחלת סוכרת בין השנים 1966 ל- 2009.

נתונים מתוך תוצאות של 18 מחקרים עם מידע על 457 משתתפים 922 דיווחו על הקשר בין צריכת קפה וסוכרת. 7 מחקרים דיווחו גם על הערכות של הקשר בין שתיית קפה נטול קפאין ותה בהתאמה לסוכרת. נמצאה מערכת יחסים ליניארית הפוכה בין צריכת קפה וסיכון לפתח מחלת סוכרת בעקבות כך נמצא שכל כוס נוספת של קפה נצרכת ביום הייתה קשורה עם ירידה של כ- 7% להתפתחות סוכרת, הסיכון היחסי להתפתחות סוכרת.

קשרים משמעותיים והפוכים דומים נצפו עם קפה ותה (נטול קפאין) וסיכון להתפתחות סוכרת. צריכה גבוה של קפה, קפה נטול קפאין, ותה הייתה קשורה עם סיכון מופחת להתפתחותה של מחלת הסוכרת. ההשפעות המגנות המשוערות של משקאות אלה מחייבות בדיקות נוספות במחקרים אקראיים.

מתוך: Arch Intern Med. 2009;169(22):2053-2063. doi:10.1001/archinternmed.2009.439.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s