חלבון מי גבינה לסוכרת מסוג 2

חלבון מי גבינה לסוכרת מסוג 2: משקה חלבון מי גבינה לפני ארוחת הבוקר יכול לשלוט ברמות הגלוקוז יציב הקשורים לסוכרת מסוג 2, כך נמצאו חוקרים מאוניברסיטת תל אביב.

רמות הסוכר בדם מגיעה לשיאה לאחר ארוחה המכילה גלוקוז, יכולה להיות סכנת חיים עבור 29 מיליון אמריקאים הסןבלים מסוכרת. הקפיצות בסוכר הדם קשור להתפתחות מחלות כמו: סוכרת, מחלות לב וכלי דם, סרטן, אלצהיימר, אי ספיקת כליות, ונזק לרשתית העין. כעת, מחקר חדש באוניברסיטת תל אביב, שפורסם Diabetologia, מציע דרך חדשנית לדכא או להפחית את רמת הגלוקוז לאחר הארוחה: צריכת תרכיז חלבון מי גבינה, נמצא שהחלק המימי של החלב המופרד מגבינה, לפני ארוחת הבוקר.

לדברי פרופ דניאלה יעקובוביץ וד"ר חוליו ווינסטין מאוניברסיטת תל אביב ביחידת לסוכרת של מרכז הרפואי וולפסון, פרופ' אורן פרוי מאוניברסיטת עברית ירושלים, ופרופ Ahrén מאוניברסיטת לונד בשוודיה, צריכת חלבון מי גבינה לפני הארוחות חיוני לשמור על הצורך של חולי סוכרת עבור טיפול באינסולין.

הדבר המדהים שנמצא הוא שצריכת חלבון מי גבינה לפני ארוחות מפחית קפיצת הסוכר בדם אחרי הארוחות. הוא גם משפר את תגובת האינסולין של הגוף, כמעט באותו הטווח הנוצר ע"י השימוש בתרופות נגד סוכרת, אמר פרופ' יעקובוביץ.


צריכת החלב גבוהה קשורה כבר זמן רב לסיכון מופחת להתפתחות סוכרת מסוג 2 ומחלות לב וכלי דם, חלבון מי גבינה וחלבון חלב מגביר את הייצור של ההורמון במעיים שנקרא גלוקגון דמוי פפטיד 1 (GLP-1) המגרה את הפרשת האינסולין. שבתורו, מקטין את עליית הסוכר בדם לאחר הארוחה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s